Architecten Achtergael

Over Architecten Achtergael

De kracht van het bureau ligt in de grote diversiteit aan opdrachten: masterplanning, stadsontwerp, publiek-private samenwerkingen, stedenbouwkundig onderzoek, residentiële, culturele, kantoor- en publieke gebouwen… Er geldt eenzelfde ambitieniveau, zowel voor grote als kleine projecten, voor de grote maat en het kleine detail, zowel tijdens ontwerpproces als tijdens uitvoering.

De algehele kwaliteit begint bij kritisch onderzoek van het programma van eisen en de wijze waarop de architectuur zich verhoudt tot zijn omgeving en zich kadert binnen de ruimtelijke en functionele context. Bij het opstellen van een masterplan worden hoofdlijnen en principes gedefinieerd van het volledige programma van eisen. Na het bepalen van de fasering worden deze principes uitgewerkt in een uitgekiende organisatie binnen de architectuur. Het streven naar ruimtelijke en architectonische kwaliteit is een basisontwerphouding om functionele, aantrekkelijke en duurzame projecten te realiseren. Architecten Achtergael heeft bij verschillende wedstrijden en opdrachten aangetoond op korte termijn complexe ontwerpopgaves te kunnen vertalen naar kwalitatieve stedenbouwkundige en architecturale ontwerpen.

Onder de belangrijkste werken wordt het nieuwe Gerechtsgebouw in Gent, het Jongerenontmoetingscentrum Rabot in Gent (genomineerde voor de Mies van der Rohe Award), de reconversie van de militaire hospitalen in Oostende en Antwerpen, het nieuwe Politiecommissariaat in Brugge, het cultuurhuis De Warande in Turnhout en het nieuwe stadskantoor in Lier gerekend. Recent werden het politiecommissariaat in Koksijde en De Gazo in Sint-Truiden opgeleverd.

Openstaande vacatures

Vacatures geplaatst door Architecten Achtergael

Geen actuele vacatures.

Sector
Architectenbureau