Gemeente Boechout

Over Gemeente Boechout

Boechout is een landelijke gemeente van meer dan 13.500 inwoners, gelegen in de zuidrand van Antwerpen. De gemeente behoort tot het arrondissement Antwerpen, bevindt zich aan de N10 tussen de steden Mortsel en Lier en wordt doorkruist door mooie fietsroutes.

Andere grensgemeenten zijn Hove, Lint, Ranst, Wommelgem en Borsbeek. Sinds de fusie van de gemeenten in 1976 is Vremde een deelgemeente van Boechout.

Binnen de gemeentegrenzen liggen drie woonkernen, twee in Boechout (omgeving station en omgeving kerk) en een derde in Vremde aan de kerk.

Boechout heeft een rijk verenigingsleven en ook op cultureel vlak valt er heel wat te beleven. Denk maar aan het Gemeenschapscentrum Vooruit, met een programma waar jong en oud zijn gading in kan vinden. Sinds kort staat Boechout ook sportief stevig op de kaart, met een eigen sportinfrastructuur, Sportpark Sneppenbos. Ons bestuur vindt het belangrijk om ook een goedgevulde agenda aan te bieden voor de Boechoutse jeugd.

En uiteraard is Boechout voor velen gekend door het jaarlijkse Sfinksfestival, dat de steun geniet van het gemeentebestuur.

 

Boechout als werkgever

Als lokale overheid bieden we onze inwoners een heleboel diensten aan.

Wij hebben onze gemeentelijke administratieve diensten, onze gemeentewerf, onze bibliotheek, buitenschoolse kinderopvang, vrijetijdsdienst (sport-jeugd-cultuur-senioren), onze poetsdames, onze theaterzaal Vooruit, ons sportpark, onze dienst welzijn (ocmw)…

Een kwaliteitsvolle en efficiënte dienstverlening kan alleen maar gerealiseerd worden met de dagelijkse inzet van een sterk personeelsteam. Dat bestaat uit ongeveer 150 vaste medewerkers.

Het maakt niet uit in welke dienst of in welke functie iemand werkt, ieders werk is van belang en wordt gewaardeerd.

Openstaande vacatures

Vacatures geplaatst door Gemeente Boechout

Geen actuele vacatures.