NU architectuuratelier

Over NU architectuuratelier

NU architectuur is het werkplatform voor intense architectuur en ontwerpend onderzoek, geleid door Armand Eeckels en Halewijn Lievens. Opgericht in 2004 heeft NU de ambitie om in sterke wisselwerking met de klanten ruimtelijke, materiële en landschappelijke opgaven te bevragen en te ontwikkelen. NU architectuuratelier beoogt op een kwalitatieve manier bij te dragen aan onze sociale, ruimtelijke en mentale omgeving.

Met een grote variëteit aan gerealiseerde en gewaardeerde projecten, heeft de intense benadering van architectuur geresulteerd in een reeks bijzondere projecten. NU architectuuratelier streeft naar tactiele, wezenlijke architectuur door het combineren van grote- en kleinschalige projecten, zo functionele verwachtingen opwaarderen tot inspiratie.

NU architectuuratelier maakt geen onderscheid tussen architectuur en interieur en ontwerpt meubel en interieur als een onderdeel van de architectuur. Het ‘maken’ zelf blijft ook zeer bewust een onderdeel van het architectuuratelier. Stalen en prototypes worden ontwikkeld voor eigen en voor externe projecten.

NU architectuuratelier beschikt over een zeer diverse opdrachten-portefeuille met zowel grote publieke projecten, stadsontwikkelingsprojecten, projecten in de zorgsector als het bouwen en verbouwen van eengezinswoningen, het bouwen van woningen volgens het passief concept als het ontwerpen en ontwikkelen van meubilair. Daarnaast zijn er een reeks projecten die uitgaan van een affiniteit met beleving en scenario, zoals het ontwikkelen van tentoonstellingsconcepten, of bijvoorbeeld het belevingsparcours C-mine expeditie te Genk. Met de inrichting van de groene assen in West Vlaanderen, realiseert NU architectuuraterlier de synthese tussen beleving, landschapsontwerp, infrastructuur en meubelontwerp. In de zorgsector resulteert het ontwerpend onderzoek in enkele ambitieuze zorgprojecten, zoals het pilootproject Zorg te Sint Truiden, het ontwerp van het nieuwe ziekenhuis AZJP te Vilvoorde of het intimistische zorgproject en masterplan voor Huis Perrekes, wooncentrum voor mensen met dementie.

Openstaande vacatures

Vacatures geplaatst door NU architectuuratelier

Geen actuele vacatures.

Sector
Architectenbureau