Steenmeijer Architecten

Over Steenmeijer Architecten

Steenmeijer Architecten bvba is een gespecialiseerd restauratiebureau van historische bouwwerken. Bekijk onze uitgebreide lijst van projecten op onze website en maak kennis met onze passie voor monumentenzorg.

BUREAU – IN BALANS

Steenmeijer Architecten is een bureau met traditie. Vier generaties architecten tekenen het bureau. Jos Gabriëls (1920-1979) en Wouter Vlaanderen (1920-2006) leggen zich vanaf de jaren 1950 samen toe op nieuwbouw en restauratie. In 1979 neemt Rutger Steenmeijer de zakelijke leiding en maakt van R. Steenmeijer & W. Vlaanderen een begrip in de restauratiewereld.

In 1985 zet Wouter Vlaanderen een punt achter zijn loopbaan. Rutger Steenmeijer oriënteert het bureau dan volledig richting monumentenzorg. In 2004 wordt hij voor zijn uitzonderlijke prestaties benoemd tot Commandeur in de Kroonorde.

Met Stefanie Reyskens als nieuwe zaakvoerder staat sinds 2017 een nieuwe generatie klaar. Ze wordt bijgestaan door een gedreven team waarin iedereen zijn specifieke kwaliteiten heeft op vlak van architectuur, techniek en erfgoed.

ERFGOED – IN BEWEGING

Erfgoed is de ruggengraat van onze samenleving. Gebouwen zijn continu in beweging, maar soms valt deze dynamiek stil. Hier bieden wij oplossingen in de vorm van:

– een visie (o.a. bouwhistorisch onderzoek, beheersplan)
– een renovatie of restauratie
– een herbestemming
– een ontsluitingsproject

Als architectenbureau luisteren wij naar het gebouw en de opdrachtgever. Samen gaan wij op zoek naar een passende drijfveer, die het gebouw opnieuw in balans brengt. Klaar voor de toekomst.

Openstaande vacatures

Vacatures geplaatst door Steenmeijer Architecten

Geen actuele vacatures.

Sector
Architectenbureau