Veldhuis

Over Veldhuis

Veldhuis wenst via doorgedreven onderzoek een intelligent antwoord te bieden op uitdagende ontwerp vraagstukken. We combineren kleine private verbouwingen met complexere publieke opdrachten en wedstrijden in een boeiend (en groeiend) portfolio. Onze wens is een hedendaagse architectuur te realiseren die inspiratie put uit onze rijke Belgische architectuurgeschiedenis en een passende verschijning vormt in de stad, het dorp of het landschap rondom. We bouwen energiezuinig, milieubewust en duurzaam aan een omgeving waarin mensen graag vertoeven, ontmoeten of ‘thuis’ komen. We werken graag aan projecten met erfgoed in een centrale rol en zoeken hoe herbestemming en restauratie oude structuren een vernieuwde waardigheid kunnen geven binnen onze maatschappij.

We zijn een jong bureau, opgericht in 2019 door Sigert Defrancq (1989) en Jasper Caenepeel (1989). Beide partners hebben gewerkt bij verschillende toonaangevende bureaus waaronder noA architecten, BLAF architecten, Dierendonck Blancke architecten en Sergison Bates architects. Voor grote wedstrijden (Winvorm, Open Oproep Vlaamse Bouwmeester) gaan we samenwerkingen aan met binnen- en buitenlandse bureaus. Sinds mei 2022 worden het team versterkt door ervaren project architect Christoph Verberckmoes (1990).

Onze projecten blijven niet onopgemerkt. De verbouwing van een rijwoning in Kortrijk sleepte een nominatie in de wacht voor de architectuurprijs Kortrijk. De Kijkhut in natuurdomein Blokkersdijk te Antwerpen werd gepubliceerd in het Jaarboek Architectuur Vlaanderen en A+ magazine. Eind 2021 won het bureau in samenwerking met het Deense Johansen Skovsted Arkitekter de wedstrijd voor de transformatie van de Groenendijk Watertoren in Koksijde tot belevingstoren.

Het bureau is gevestigd naast een voormalige vlasschuur in de velden naast de Leie in Wevelgem.

Openstaande vacatures

Vacatures geplaatst door Veldhuis

Geen actuele vacatures.

Sector
Architectenbureau